Raspored odvoza pepela i luga za petak (25.12.2020.g)

Za prikupljanje i odvoz pepela i luga danas planirana su sljedeća naselja i ulice:

Pertac, Džamijska, Kadića, Sakića, Sinanagića, Pašagića, Zečevića bašta, Iznad duvara, Mevića, Tjesnac, Potok, Špiljakova, Rašidovića, Izeta Kurtalića, Kraljevac, Ljetovik, Križ, Novobrdska, Muftije Numanagića, Ferhatovića, Klisa i Efendije Sikirića. 

Svi korisnici komunalnih usluga dužni su da sami obezbijede odgovarajuće posude u koje će odlagati svoj zapaljivi komunalni otpad (lug i pepeo), još jednom napominjemo da je dodatna usluga besplatna i da sve troškove oko odvoza istog snosi JKP“VISOKO“ d.o.o. Visoko.

Molimo sve korisnike komunalnih usluga koji se prema planu i programu odvoza nalaze u navedenom naselju ili ulici da svoj uredno odvojen lug i pepeo u odgovarajućim posudama (ukupne težine do 10 kg) približe  pojasu saobraćajnice u njihovoj ulici, kako bi naši radnici iz Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada bez problema mogli odvući isti.

Također, molimo sve korisnike da svoj pepeo i lug uredno odložen iznesu iz svojih privatnih prostora (dvorišta) pred svoj ulaz u dvorište jer naši radnici po Zakonu ne smiju ulaziti u tuđi privatni prostor.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i zajedničkoj saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

 

About the author