Počelo uređenje lokalnog vodovoda “Devetak“ u naselju Ratkovci u MZ Kralupi

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko putem Službe za vodovod i kanalizaciju na osnovu Zahtjeva stanovništva, započelo je realizaciju radova na  uređenju lokalnog  vodvoda “ Devetak“ u naselju Ratkovci u MZ Kralupi.

Mještani iz naselja Plandište, Dvor i Ratkovici uputili su Zahtjev za potrebnim navedenim radovima JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, zbog problema koji imaju već dugi niz godina, a to je problem sa zdravstveno ispravnom kvalitetom vode kojom se snabdijevaju njihova domaćinstva.

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko prihvatilo je Zahtjev stanovništva iz navedenih naselja, te sa svojom nadležnom službom pristupilo realizaciji poslova na uređenju lokalnog vodovoda “Devetak“, te je od jučer započelo sa uklanjanjem rastinja i košenjem trave oko navedenog lokalnog vodvoda.

Završetkom navedenih radova trajno će biti  riješen problem stanovništva iz naselja Plandište, Dvor i Ratkovici koji ih je pratio dugi niz godina, te će u budućnosti svako domaćinstvo imati  zadovoljenu osnovnu životnu potrebu, a to je zdravstveno ispravnu kvalitetu vode koju će moći upotrebljavati za  za piće i svakodnevnu upotrebu bez prokuhavanja.

Svi navedeni radovi i dodatne aktivnosti bit će finansirani iz vlastitih sredstava JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko.

 

Zahvaljujemo se stanovništvu iz naselja naselja Plandište, Dvor i Ratkovici na ukazanom povjerenju!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *