GRADSKA UPRAVA VISOKO DODIJELILA 40.000,00 KM ZA 11 KUĆNIH SAVJETA ZGRADA NA PODRUČJU GRADA VISOKO

U Gradskoj upravi Visoko danas su potpisani Ugovori o dodjeli sredstava između Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata i predsjednika kućnih savjeta od jedanaest zgrada na području grada Visoko, a koji se odnosi na planirana i dodijeljena sredstva iz Budžeta Grada Visoko za 2020.g i koja će biti utrošena na potrebne adaptacije na zgradama.

Planirana i dodijeljena sredstva Budžetom Grada Visoko za potrebne adaptacije na objektima kolektivnog stanovanja – zgradama na području grada Visoko iznose: 40.000,00 KM.

U narednom periodu u skladu sa vremenskim uslovima započet će realizacija radnih aktivnosti na planiranim adaptacijama, kao što su uklanjanje azbestnih krovova sa zgrada za koje su etažni vlasnici i predsjednici kućnih savjeta zgrada uputili aplikaciju na budžetska sredstva za 2020.g.

Grad Visoko zajedno sa Službom za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata, svakodnevno i efikasno provodi razne projekte i aktivnosti u objektima kolektivnog stanovanja na području grada Visoko, a sve sa jednim ciljem da se postignu bolji uslovi i ljepši ambijent za život etažnih vlasnika u zgradama na području grada Visoko.

Do sada za 2019.g i 2020.g ovakvo uspješnom saradnjom i načinom rada između Gradske uprave Visoko i JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata, sa današnjim potpisanim i planiranim radnim aktivnostima, ukupno će za 24 zgrade na području grada Visoko biti riješeni problemi stanovanja koji ih prate dugi niz godina.

Za ugodniji  i ljepši ambijent za život stanara u zgradama!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *