OBAVIJEST POVODOM VJERSKOG PRAZNIKA KURBAN-BAJRAMA

S obzirom da se bliži vjerski praznik Kurban-bajram JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko obavještava stanovništvo u gradu Visoko, da će i ove godine kao i prethodne nadležna služba obezbijediti posebne kontejnere za otpad koji nastane prilikom klanja kurbana, a koji će biti postavljeni 1. i  2. dan Kurban-bajrama (20.7.2021.g-utorak i 21.7.2021.g-srijeda) na lokaciji ispred Kulturnog centra Altidang.

Ovim putem obraćamo se svim sugrađanima sa uputom da otpad koji nastane prilikom klanja kurbana odlože adekvatno i na propisan način, jer pravilno odlaganje otpada životinjskog porijekla je obaveza svakog građanina.

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko će u želji da olakša svim našim stanovnicima koji žive u onim dijelovima grada Visoko u kojim je nemoguće propisno zakopati i odložiti gore navedeni otpad, obezbijediti veći broj kontejnera na navedenoj lokaciji, uz napomenu da su posude namijenjene samo za individualna domaćinstva, a navedena lokacija će biti pokrivena video nadzorom.

Nadamo se da će svi naši sugrađani ispravno postupiti i na adekvatan način odložiti navedeni otpad, da ćemo zajedničkim naporima poboljšati izgled našeg Grada tokom vjerskog praznika Kurban-bajrama, te spriječiti narušavanje sanitarno-higijenskih uslova obzirom na trenutne vremenske uslove (visoke temperature) u Bosni i Hercegovini.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

 

 

 

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *