Ponovo sanirane divlje deponije komunalnog otpada u naselju Malo Čajno u MZ Gračanica

Iako od prošle sanacije divljih deponija komunalnog otpada u naselju Malo Čajno u MZ Gračanica nije prošlo ni tri mjeseca, danas je JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Služba za čistoću i odvoz komunalnog otpada ponovo realizovala radove na sanaciji novih divljih deponija komunalnog otpada na navedenoj lokaciji.

Dugi niz godina divlje deponije na navedenoj lokaciji predstavljaju problem kako za stanovnike u naselju Malo Čajno tako i za nadležnu službu JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, koja je u saradnji sa Gradom Visoko u više navrata u prethodnom periodu uklanjala divlje deponije na navedenoj lokaciji.

Nesavjesni građani koriste navedenu lokaciju za nekontrolisano odlaganje raznih vrsta komunalnog i drugog otpada, te na taj način kreiraju nove divlje deponije.

Ponovo molimo sve korisnike komunalnih usluga u svim naseljima na području grada Visoko, koji su do sada na ovakav nesavjestan način odlagali svoj komunalni i drugi otpad da to više ne rade, već da svoj komunalni otpad odlažu po propisima i na mjesta koja su predviđena za odlaganje istog.

Zahvaljujemo se svim korisnicima na području grada Visokog na ukazanom povjerenju i saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *