Počela dezinfekcija saobraćajnica, ulica i trotoara na području cijelog grada Visoko

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko obavještava stanovnišvo Grada Visoko da je na Zahtjev Štaba civilne zaštite Grada Visoko, te usljed pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovi počelo realizaciju dodatne dezinfekcije svih saobraćajnica, ulica i trotoara na području  cijelog grada Visoko.

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u petak (o6.11.2020.g) od 23:00 h počelo je dezinfekciju svih saobraćajnica, ulica i trotoara na području  cijelog grada Visoko.

Sanitarnu kontrolu nad izvođenjem radova na dezinfekciji saobraćajnica, ulica i trotoara izvodi firma Ekocijan d.o.o. Sarajevo.

Pored JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata svoje učešće u navedenim radnim aktivnostima uzeli su i sljedeći subjekti: Profesionalna vatrogasna jedinica Visoko i Dobrovoljno vatrogasno društvo Visoko (DVD).

Navedena dezinfekcija saobraćajnica, ulica i trotoara na području cijelog grada Visoko, preventivna je zaštita naših sugrađana od koronavirusa (Covid-19), te ima za cilj sačuvati zdravlje ljudi u našem Gradu i svesti na minimum mogućnost širenja koronavirusa (COVID-19) među stanovništvom u gradu Visoko.

Grad Visoko i JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko zajedno preko svojih nadležnih Službi, do sada su poduzimali sve neophodne mjere zaštite naših građane od koronavirusa (COVID-19), te kako bi se trenutna pogoršanja epidemiološke situacije širenjem koronavirusa (COVID-19) u gradu Visoko svela na što manji broj oboljelih.

Zahvaljujemo se stanovništvu na povjerenju i strpljenju!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

About the author