GRAD VISOKO POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE

Ovih dana očigledno je da Grad Visoko postaje jedno veliko gradilište. JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko putem svojih nadležnih službi realizuje puno projekata i radnih aktivnosti na području grada Visoko. Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata započela je realizaciju treće po redu adaptacije krovova na zgradama, a za koje je Grad Visoko dodijelio sredstva u iznosu od 40.000,00 KM.

Danas su započeli građevinsko – zanatski radovi na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-64 na adresi Aleja šehida Resula br. 17.

Radove izvodi firma Obrt „ADY“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 9.100,00 KM.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na navedenoj zgradi izvršit će se: demontaža salonita, izrada i ugradnja horizontalnih oluka, izrada i ugradnja trapezastog lima TR 40/0,50 mm površine 4050 m2, izrada i ugradnja samara RŠ 415, izrada i ugradnja oluk lajsne RŠ 250, izrada i ugradnja linijskih snjegobrana, izrada i ugradnja opšava dimnjaka i izrada i ugradnja vertikalnih oluka.

Radovi na navedenoj zgradi realizuju se kao treći projekat nadležne službe, od kada su dodijeljena sredstva od Grada Visoko u iznosu od 40.000,00 KM koja su namijenjena za adaptacije krovova na 11 zgrada (skidanje azbestnih krovova sa zgrada i druge adaptacije na navedenim zgradama) na području grada Visoko.

U prethodne dvije sedmice Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata izvršila je i dalje vrši sljedeće aktivnosti:

  1. Na zgradama (KS-83, KS-93, KS-92, KS-90 i KS-91) završene su potrebne adaptacije, adaptiran staklarnik na krovu zgrade na KS-83 , a na drugim navedenim kućnim savjetima postavljene su dilatacije koje su bile uništene od ratnih dešavanja;
  2. Na jednoj zgradi sa dva ulaza (KS-100 i KS-96) postavljeni su novi horizontalni i vertikalni oluci;
  3. Na jednoj zgradi na ravnom krovu očišćen slivnik za odvod oborinske vode,
  4. Na zgradama (KS-48, KS-64 i KS-49) u toku je adaptacija u vidu skidanja azbesta sa krovova navedenih zgrada;
  5. Nastavlja se realizacija besplatnog krečenja stubišta u svim zgradama, te dosta drugih projekata i radnih aktivnosti koje JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko putem ostalih nadležnih službi realizuje na području cijelog grada Visoko, ali o tome ćemo informisati narednih dana.

 

Za zdraviji i ugodniji život stanara u gradu Visoko!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva  i održavanje objekata

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *