Održan radni sastanak sa drugom grupom predsjednika kućnih savjeta zgrada na području grada Visoko

Uz poštivanje svih donesenih epidemioloških mjera, danas je u Kulturnom centru Altidang održan radni sastanak, a na kojem su prisustovali: Gradonačelnica Grada Visoko Amra Babićtehnički direktor JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko Dino Delibašić, šef Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata Mirnes Fatić i druga grupa predsjednika kućnih savjeta objekata kolektivnog stanovanja – zgrada na području grada Visoko.

Na sastanku se razgovaralo o sljedećim temama: realizovanim projektima i radnim aktivnostimautrošku planiranih dodjeljenih sredstava od Budžeta Grada Visoko za 2020. godinu u iznosu od 40.000,00 KM za adaptacije krovova  i drugih radnih aktivnosti u njihovim kućnim savjetima odnosno zgradama na području grada Visoko.

Zatim, razgovaralo se o realizaciji projekta koji je predložen od  strane predstavnika JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, a odmah usvojen od Gradske uprave Visoko, a to je projekat razdvajanja vodomjera u zgradama koje imaju dva ili više ulaza, a gdje će na svaki ulaz biti ugrađen po jedan vodomjer, a zatim će se izvršiti rekonstrukcija priključaka i mjernih setova u zgradama.

Sredstva za sufinansiranje razdvajanja vodomjera u zgradama predviđena su u Budžetu Grada Visoko za 2021. godinu. Realizacijom ovog navedenog projekta riješit će se problem mnogih etažnih vlasnika u zgradama na području grada Visoko.

Također, razgovaralo se o problemima sa kojim se svakodnevno susreću stanari u zgradama, te o mogućnostima kućnih savjeta zgrada oko podnošenja novih aplikacija prema Gradu Visoko za sufinansiranje za 2021. godinu, odnosno za riješavanje problema kućnih savjeta od sredstava Budžeta Grada Visoko za 2021. godinu.

Cilj održavanja ovih radnih sastanaka između navedenih subjekata jeste prepoznavanje, izdvajanje i riješavanje problema svakog kućnog savjeta zgrada na području grada Visoko, jer ne postoji problem koji se ne može riješiti, već postoji način na koji se zajedničkim zalaganjem i radom navedenih subjekata dolazi do riješavanja istog.

Zahvaljujemo svim predsjednicima kućnih savjeta zgrada na području grada Visoko na dosadašnjoj saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

 

 

About the author