SERVISNE INFORMACIJE ZA ČETVRTAK

Služba za poslove vodovoda i kanalizacije danas realizuje planske aktivnosti na kompletiranju vodovodnog sistema u naseljima Dubrave, Muhašinovići, Biskupići i Kozarci, dok će u naselju Orašac pored navedenih radova vršiti i izgradnju pumpne stanice.

Također, zbog vanrednih radova na rekonstrukciji primarne i sekundarne vodovodne mreže u sljedećim ulicama: Hadžijina voda, Džemaludina Čauševića, Mehmeda Mujezinovića, Basamaci i Kožarska, narednih dana u periodu od od 07:00h do 15:30h dolazit će do povremenih prekida u vodosnabdijevanju.

Po okončanju navedenih radova doći će do normalizacije u vodosnabdijevanju.

U svim ostalim naseljima vodosnabdijevanje je uredno i bez planiranih prekida.

Služba za prikupljanje otpada, održavanje čistoće i  zaštite na radu danas realizuje planske aktivnosti na prikupljanju i odvozu komunalnog otpada iz sljedećih naselja i ulica:

NASELJA:  Muhašinovići, Dubrave, Šareni Hanovi, Bradve, Hlapčevići, Buzić Mahala, Radinovići, Okolišće, Dobrinje, Seoča, Buzići, Porječani, Podvinje, Piskavice, Gradina, Drum, zaseok Drum, zaseok Zagornica, zaseok Gaj, Gornji Porječani, Poklečići, Grđevac, Kula Banjer, Kalotići, Taukčići I Gornja Vratnica.

ULICE:  Alije Izetbegovića, Kralja Tvrtka i Čaršijska.

Također, navedena služba prema potpisanom Ugovoru sa Gradom Visoko danas realizuje planske aktivnosti na ljetnom održavanju gradskih ulica i trotoara, ručno i mašinsko čišćenje ulica, te ručno čišćenje pješačkih staza.

Odjeljenje za građevinske poslove, usluge i  održavanje objekata danas vrši čišćenje stubišta u sljedećim kućnim savjetima:

  • KS-106 na adresi Skopljaka br. 1 – dva ulaza;
  • KS-105 na adresi Branilaca br. 19;
  • KS-67 na adresi Donje Rosulje br. 51 a i br. 51b – dva ulaza;
  • KS-59 na adresi Donje Rosulje br. 28 i br.30 – dva ulaza;
  • KS-110/A na adresi Gornje Rosulje br. 57; i
  • KS-8 na adresi Alije Izetbegovića br. 49.

Ukoliko želite prijaviti kvar ili nesavjesne građane koji odlažu komunalni otpad na nepredviđena mjesta, to možete uraditi na dežurne brojeve telefona:

032/465-999 i 061/073-217

Zahvaljujemo na strpljenju i ukazanom povjerenju!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

 

 

 

About the author