Započeli radovi na adaptaciji krova zgrade KS-49 na adresi Novo Naselje u ulici Musala br. 13

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko obavještava stanovništvo i  korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata  u gradu Visoko, danas su započeli građevinsko-zanatski radovi na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-49 na adresi Novo Naselje u ulici Musala br. 13.

Radove izvodi firma Obrt „ ADY“ Visoko  kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 3.897,00 KM.

Na navedenoj zgradi  u sklopu građevinsko-zanatskih radova izvršit će se: demontaža salonita, izrada i ugradnja horizontalnih oluka, izrada i ugradnja trapezastog lima TR 40/0,50 mm, izrada i ugradnja samara RŠ 415, izrada i ugradnja oluk lajsne RŠ 250, izrada i ugradnja linijskih snjegobrana, izrada i ugradnja opšava dimnjaka i izrada i ugradnja vertikalnih oluka.

Radovi koji se realizuju na navedenoj zgradi samo su nastavak planiranih aktivnosti od nadležne službe ,a iste se odnose na realizaciju adaptacija krovova na zgradama na području grada Visoko za koje je Grad Visoko dodijelio sredstva u iznosu od 40.000,00 KM, te se narednih dana u skladu sa vremenskim uslovima očekuje početak izvođenja radova i na ostalim zgradama za koje su dodijeljena navedena sredstva Grada Visoko.

Zahvaljujemo se svim etažnim vlasnicima u Novom Naselju na ukazanom povjerenju i strpljenju!

Za zdraviji i sigurniji život stanara u gradu Visoko!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva  i održavanje objekata

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

 

 

About the author