Završeni radovi na adaptaciji staklarnika na krovu zgrade KS-83 u Naselju Luke II

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko informiše javnost i korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljsta i održavanje objekata na području grada Visoko, da su završeni radovi na adaptaciji staklarnika na krovu zgrade KS-83, a koja se nalazi na adresi Naselje Luke II, br. 9.

Radove je izvodila firma Obrt „OEMVE“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 1.920,00 KM.

Realizovani radovi finansirani su iz interventnih sredstava Grada Visoko (navedena sredstva dodijeljena su putem javnog poziva koji je raspisala Služba LER-a Grada Visoko 2020.g, a na koji se javila Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u gradu Visoko kućni savjet pomenute zgrade) i iz sredstava stanara navedenog kućnog savjeta.

Na navedenoj zgradi u sklopu aktivnosti na adaptaciji staklarnika na krovu realizovani su sljedeći radovi: demontaža i skidanje staklenog dijela krova, ugradnja polikarbonata debljine 10 mm, izrada i ugradnja opšava atike sa limom i postavljanje oluk lajsne.

Realizovani radovi na navedenoj zgradi samo su početak planiranih aktivnosti nadležne službe, a koje se odnose na realizaciju adaptacija krovova na zgradama na području grada Visoko za koje je Grad Visoko dodijelio sredstva u iznosu od 40.000,00 KM, te se narednih dana u skladu sa vremenskim uslovima očekuje početak izvođenja radova  i na ostalim zgradama za koje su dodijeljena navedena sredstva Grada Visoko.

Zahvaljujemo se svim etažnim vlasnicima u Naselju Luke II na ukazanom povjerenju i strpljenju!

Za zdraviji i sigurniji život stanara u gradu Visoko!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva  i održavanje objekata

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *