ZA MJESNU ZAJEDNICU KOLOŠIĆI OD PETKA (30.09.2022. g) POČINJE DODJELA BESPLATNIH KANTI ZA ODLAGANJE KOMUNALNOG OTPADA

Obavještavamo javnost i stanovništvo Grada Visoko da JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko uz saradnju sa Gradskom upravom Visoko, a putem Službe za prikupljanje otpada, održavanje čistoće i zaštite na radu i danas nastavlja sa aktivnostima na realizaciji druge faze projekta ¨Opština sa nula otpada¨.

U skladu sa navedenim aktivnostima nadležna služba u MZ Radovlje privodu kraju dodjelu besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada.

Mjesne zajednice Radovlje i Kološići su dio pilot – projekta na području grada Visoko.

Projekat dodjele besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada za MZ Kološići počinje od petka (30.09.2022.g).

Navedeni projekat trajat će sve dok ne bude podijeljeno ukupno 300 setova kanti: 300 kanti za odlaganje papira i kartona, 300 kanti za odlaganje miješanog komunalnog otpada, 300 kompostera i 3 velika kontejnera.

Molimo korisnike u MZ Kološići čija se domaćinstva nalaze uz pojas glavne putne saobraćajnice, da pripreme validan identifikacioni dokument (ličnu kartu), jer će se na licu mjesta potpisivati Ugovor o pružanju komunalnih usluga.

Svaki korisnik koji potpiše navedeni Ugovor odmah će moći preuzeti besplatni set kanti za odlaganje komunalnog otpada, a u setu se nalaze:

ŽUTA KANTA– za odlaganje papira i kartona,

CRNA KANTA-za odlaganje miješanog komunalnog otpada i

JEDAN KOMPOSTER.

Također, svaki korisnik koji preuzme set kanti za svoje domaćinstvo, dobit će u pisanoj i usmenoj formi upute kako i na koji način se treba postupati sa preuzetim setom kanti, a narednih dana imat će detaljne upute na sredstvima informisanja JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko.

Projekat “Opštine sa nula otpada“ finansira Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020 sa ciljem postizanja dugoročne resursne efikasnosti u sektoru upravljanja otpadom, a vrijednost navedenog projekta iznosi oko 58.000KM.

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko.

About the author