Uskoro razdvajanje vodomjera u zgradama grada Visokog

Danas je u prostorijama Gradske uprave Visoko održan radni sastanak gradonačelnice Visoko Amre Babić i JKP ‘Visoko’ na čelu s direktorom Hasanom Prelićem.

Povod sastanka su sredstva koja su planirana Budžetom Grada Visoko za 2020. godinu za adaptaciju krovova. U toku dana se očekuje Rješenje o dodjeli tih sredstava tako da će etažni vlasnici koji su aplicirali na budžetska sredstva za 2020. godinu već početkom naredne sedmice potpisati Ugovor, te se očekuje nastavak uklanjanja azbesta na ostalih 11 objekata.

Također, razgovaralo se o prijedlogu datom od strane predstavnika JKP „Visoko“, da se krene u projekat razdvajanja vodomjera u zgradama. Bio bi to povoljan i pozitivan primjer za sve etažne vlasnike. Dakle, plan je da se do kraja 2020. godine riješe sve zgrade koje imaju dva ili više ulaza, odnosno da na svaki ulaz posebno ide vodomjer.

Drugi projekat se odnosi na sufinansiranje razdvajanja vodomjera u svim zgradama, odnosno onim koji pokažu interes da idu u taj projekat. U Budžetu Grada Visoko za 2021. godinu bit će planirana sredstva za ovaj projekat, a plan je da u budućnosti svaki stan ima svoj vodomjer.

Tokom ove godine provodio se pilot projekat u naselju Donje Rosulje, gdje se zajedno sa etažnim vlasnicima radilo na izradi samog projekta i prikupljanju projektne dokumentacije u vezi s razdvajanjem vodomjera.

Početkom 2021. godine očekuje se implementacija projekta u ovoj zgradi i razdvajanje vodomjera za svačiji stan pojedinačno.

Press Grada Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *