MOLIMO KORISNIKE DA ZAŠTITE SVOJE VODOVODNE INSTALACIJE I VODOMJERE OD SMRZAVANJA U ZIMSKOM PERIODU

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko informiše korisnike komunalnih usluga na području grada Visoko, da su u skladu s najavljenom vremenskom prognozom za naredne dane, kišnim i snježnim padavinama, te niskom temperaturom ispod nule,  dužni da preduzmu preventivne mjere zaštite vodovodne instalacije i vodomjera od smrzavanja u svojim domaćinstvima (kućama, stanovima, poslovnim prostorima, itd. ).

U skladu sa Odlukom o vodovodu i kanalizaciji sva fizička lica i pravni subjekti sa područja Grada Visoko dužni su blagovremeno poduzeti sve potrebne mjere da svoje vodovodne instalacije zaštite od smrzavanja u zimskom periodu.

Utopljavanjem svojih vodovodnih instalacija i vodomjera, sprečavate oštećenja koja mogu nastati smrzavanjem na istim, a samim tim sprečavate nastanak nepotrebnih troškova u Vašem domaćinstvu.

Savjete na koji način da zaštitite vodovodne istalacije i vodomjere od smrzavanja u zimskom periodu u svom domaćinstvu možete pročitati na našoj web stranici (http//www.jkpvisoko.ba/) i našoj Facebook stranici (JKP Visoko).

Svim korisnicima zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

About the author