SREDSTVA ZA NABAVKU KOMUNALNE OPREME

Nadležna služba JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko aplicirala je na Javni poziv koji je objavilo  Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK-a.

Obavještavamo javnost da su odobrena sredstva u vidu pomoći komunalnim preduzećima Zeničko-dobojskog kantona, koja su namijenjena za adekvatno zbrinjavanje komunalnog otpada (realizaciju novih programa, rekonstrukciju postojeće infrastrukture, nabavku nove opreme i sl.).

Navedena odobrena sredstva u iznosu od 100.000,00 KM JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko utrošit će za nabavku kamiona za odvoz komunalnog otpada i posuda za odlaganje komunalnog otpada.

Shodno tome, JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko putem Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada ponovo nastavlja sa realizacijom projekta koji se odnosi na dodjelu besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada u gradu Visoko.

Realizacija navedenog projekta nastavit će se u mjesnim zajednicama Gračanica i Podvinci,  te ćemo stanovnike koji žive u individualnim domaćinstvima u navedenim mjesnim zajednicama u narednom periodu blagovremeno informisati.

Zahvaljujemo svim korisnicima naših usluga u gradu Visoko na povjerenju i saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

 

 

 

 

 

 

About the author