U ULICI ČARŠIJSKA ZAPOČELI RADOVI NA ADAPTACIJI KROVA ZGRADE KS-7

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko informiše korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata  u gradu Visoko, da je danas započelo izvođenje građevinsko-zanatskih radova na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-7 koja se nalazi u ulici Čaršijska na br. 49, 51 i 53.

Radove izvodi firma Obrt „ADY“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 15.879,83 KM.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na navedenoj zgradi izvršit će se: demontaža krovnog pokrivača površine 459 m2, ugradnja trapezastog lima, izrada i ugradnja opšava dimnjaka, nabavka i ugradnja samara, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka, postavljanje linijskih snjegobrana i sanacija svih ventilacija sa opšivanjem limom.

Sredstva za navedene radove su odobrena iz Budžeta Grada Visoko iz interventnih sredstava koji su dodijeljeni putem javnog poziva koji je raspisala Služba LER-a Grada Visoko za 2019.g (na javni poziv energetske efikasnosti) na koji se javila Služba upraviteljstva i kućni savjet pomenute zgrade.

Za ljepši i zdraviji ambijent za život stanara u gradu Visoko!

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *