APEL ZA KORISNIKE KOMUNALNIH USLUGA KOJI ŽIVE U OBJEKTIMA KOLEKTIVNOG STANOVANJA NA PODRUČJU GRADA VISOKO

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike komunalnih usluga koji žive u zgradama na području grada Visoko, da su naši radnici obavljajući svakodnevne aktivnosti kod odvoza komunalnog otpada ponovo naišli na nimalo lijep prizor, a koji se odnosi na nesavjesno odlaganje raznog otpada oko objekata kolektivnog stanovanja-zgrada.

Pojedini nesavjesni korisnici komunalnih usluga koji žive u navedenim objektima na neprilagođen način odlažu svoj otpad (krupni, kabasti, građevinski, te otpad koji nastaje nakon raznih adaptacija, itd) u kontejnere koji nisu namijenjeni za odlaganje istog.

Pod komunalnim otpadom koji se smije odlagati u kontejnere smatra se otpad koji nastaje u stambenim i poslovnim objektima i koji se po svojoj veličini može odlagati u kontejnere, a to je: papirni i kartonski otpad, kuhinjski otpad, staklo, plastika i drugi otpad koji nastaje kao proizvod svakodnevnih aktivnosti čovjeka.

U slučaju nastanka većih količina otpada koji po svom sastavu ne spada komunalni možete nazvati na kontakt telefon (032/733-183), kako bi dobili adekvatne informacije o odlaganju istog.

Unaprijed se zahvaljujemo svim korisnicima naših usluga  na povjerenju i saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

About the author