Novi krov na zgradi KS-72 na adresi Donje Rosulje br. 49

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko informiše javnost i korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata  u gradu Visoko, da su završeni građevinsko-zanatskih radova na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-72 na adresi Donje Rosulje br. 49.

Radove je izvodila firma Obrt „ADY“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 7.860,00 KM.

Na navedenoj zgradi realizovani su sljedeći građevinsko-zanatskih radovi: demontaža i skidanje površine 255 m2 dotrajalih azbestnih ploča na krovnoj konstrukciji, ugradnja trapezastog lima, izrada i ugradnja opšava dimnjaka, nabavka i ugradnja samara, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka, postavljanje linijskih snjegobrana i sanacija svih ventilacija sa opšivanjem limom.

Završeni radovi finansirani su 55% iz Budžeta Grada Visoko iz interventnih sredstava koji su dodijeljeni putem javnog poziva koji je raspisala Služba LER-a Grada Visoko za 2020.g na koji se javila Služba upraviteljstva i kućni savjet pomenute zgrade i sufinansirani 45% od stanara.

Za zdraviji i ugodniji život stanara u gradu Visoko!

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

About the author