U SRIJEDU (9.6.2021.g) POČINJE PREVENTIVNA SISTEMSKA DERATIZACIJA U ZGRADAMA NA PODRUČJU GRADA VISOKO

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko putem Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata od srijede (9.6.2021.g) počinje sa realizacijom preventivne sistemske deratizacije u svim zgradama na području grada Visoko.

Obavezna preventivna sistemska deratizacija vršit će se u skladu sa Naredbom o provođenju obavezne preventivne sistemske deratizacije na području ZDK- proljetna faza 2021. godine, a koju je donio Ministar ministarstva zdravstva navedenog kantona, po broju 11-33-6901-1/21 od 12.5.2021.godine.

Obavezna preventivna sistemska deratizacija u zgradama na području grada Visoko, realizovat će se u periodu od srijede (9.6.2021.g) do petka (11.6.2021.g), te se ista vrši u cilju suzbijanja širenja glodara koji mogu biti prenosioci raznih vrsta bolesti.

Navedenu deratizaciju objekata provest će firma “Ekocijan“d.o.o. Sarajevo.

Preventivnom sistemskom deratizacijom bit će obuhvaćene sve podrumske, tavanske i ostale zajedničke prostorije u svim zgradama na području našeg Grada.

Molimo sve etažne vlasnike – stanare da otvore svoje predulaze i na taj način obezbijede neometan pristup izvođačima radova, kako bi se navedena deratizacija izvršila što kvalitetnije i efikasnije  u svakom dijelu zgrade.

Također, JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko informiše javnost i sve korisnike komunalnih usluga u Gradu Visoko, da će u sklopu navedene Naredbe u narednim danima izvršiti preventivnu sistemsku deratizaciju svih objekata za javno vodosnabdijevanje i kanalizacionu mrežu sa šahtovima i izlivnim kolektorima na području našeg Grada.

Unaprijed se zahvaljujemo na povjerenju i saradnji!

 Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

 

 

 

 

 

 

About the author