U mjesnim zajednicama Moštre i Zimča započeli radovi na proširenju transportnog cjevovoda

Obavještavamo javnost i stanovništvo Grada Visoko da je JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko nakon završenih radova na polaganju distributivnog cjevovoda u MZ Kološići (naselju Monjare), te radova na proširenju vodovodne mreže u MZ Zimča (naselju Kološići), danas započelo sa radovima na proširenju transportnog cjevovoda u mjesnim zajednicama Moštre i Zimča.

Radovi u navedenim mjesnim zajednicama vrše se na lokalnom putnom pravcu Šareni Hanovi – Zimča, te se realizuju u okviru projekta “Proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko – Podsistem Moštre“. 

Za vrijeme izvođenja radova na navedenoj lokaciji dolazit će do povremene obustave u  saobraćaju, te ovim putem molimo sve stanovnike koji saobraćaju na lokalnom putnom pravcu Šareni Hanovi – Zimča na strpljenje i dodatni oprez, te da svoja motorna vozila ostavljaju na odgovarajuća mjesta, kako bi izvođač radova mogao bez problema pristupiti sa potrebnom mehanizacijom na mjesto izvođenja navedenih radova.

Završetkom svih radova na proširenju vodovodne mreže u svim navedenim mjesnim zajednicama i naseljima, te završetkom velikog navedenog projekta trajno će riješiti pitanje vodosnabdijevanja stanovništva sljedećih mjesnih zajednica: Topuzovo Polje, Moštre, Kološići, Liješeva i Orašac.

Unaprijed se zahvaljujemo stanovništvu na ukazanom povjerenju i strpljenju tokom izvođenja radova!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *