ZAPOČELI RADOVI NA UKLANJANJU AZBESTA SA KROVA ZGRADE KS-46 U ULICI VIII

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko obavještava korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata  u gradu Visoko, da je navedena služba počela izvođenje građevinsko-zanatskih radova na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-46 na adresi Ulica VIII, br. 2 i br. 4.

Radove izvodi firma  Obrt „OEMVE“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 14.084,00 KM.

Navedeni radovi finansirani su 30% iz interventnih sredstava Grada Visoko (navedena sredstva dodijeljena su putem javnog poziva koji je raspisala Služba LER-a Grada Visoko 2020.g, a na koji se javila Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u gradu Visoko i kućni savjet pomenute zgrade) i 70% iz sredstava stanara navedenog kućnog savjeta.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na navedenoj zgradi izvršit će se: demontaža i skidanje površine 440 m2 dotrajalih azbestnih ploča na krovnoj konstrukciji, ugradnja trapezastog lima, izrada i ugradnja opšava dimnjaka, nabavka i ugradnja samara, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka, postavljanje linijskih snjegobrana i sanacija svih ventilacija sa opšivanjem limom.

Za zdraviji i ljepši ambijent za život stanara u gradu Visoko!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva  i održavanje objekata

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *