U TOKU RADOVI NA SANACIJI DIVLJIH DEPONIJA KOMUNALNOG OTPADA U MZ BUZIĆ MAHALI

Iako je vikend vrijedni radnici JKP “ VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada, te uz dobru saradnju sa Službom za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko danas realizuju radove na sanaciji više divljih deponija raznog komunalnog otpada u MZ Buzić Mahali u naselju Seoča na lokalnom putu Jehovac.

Radnici iz navedne službe u MZ Buzić Mahali prilikom saniranja divljih deponija na navedenoj lokaciji realizuju sljedeće aktivnosti: ručno i mašinsko uklanjaju animalni, građevinski, krupni i sitni komunalni otpad, mašinski utovar raznog komunalnog otpada i šuta na kamione, te odvoz istog.

Ono što možemo sami zaključiti iz ovih neželjenih pojava u gotovo svim naseljima našeg Grada, to je da građani koji nesavjesno izvrše odlaganje različitog komunalnog otpada na bilo kojoj lokaciji, ne samo da stvaraju lošu ekološku sliku, već direktno stvaraju opasnost po zdravlje drugih naših sugrađana i naše djece.

Zato molimo sve sugrađane u svim naseljima na području grada Visoko, koji su do sada na ovakav nesavjestan način odlagali svoj komunalni i drugi otpad da to više ne rade, već da svoj komunalni otpad odlažu po propisima i na mjesta koja su predviđena za odlaganje istog.

Unaprijed se zahvaljujemo stanovništvu na ukazanom povjerenju i strpljenju!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

About the author