Sanirana divlja deponija komunalnog otpada u MZ Arnautovići

JKP “ VISOKO“ d.o.o. Visoko odnosno vrijedni radnici iz Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada, a uz saradnji sa Službom za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko danas su realizovali radove na sanaciji divlje deponije komunalnog otpada na lokaciji kod naplatnih kućica u MZ Arnautovići.

Dugi niz godina navedenu lokaciju nesavjesni građani koriste za nekontrolisano odlaganje raznih vrsta komunalnog i drugog otpada, te na taj način stvaraju lošu ekološku sliku, koja predstavlja opasnost za zdravlje naših sugrađana.

Radnici iz nadležne službe u MZ Arnautovići prilikom saniranja divlje deponije na navedenoj lokaciji izvršili su sljedeće aktivnosti: ručno i mašinsko uklanjanje krupnog i sitnog komunalnog otpada, mašinski utovar raznog komunalnog otpada i šuta na kamione, te odvoz istog.

Ovom prilikom molimo sve korisnike komunalnih usluga u svim naseljima na području grada Visoko, koji su do sada na ovakav nesavjestan način odlagali svoj komunalni i drugi otpad da to više ne rade, već da svoj komunalni otpad odlažu po propisima i na mjesta koja su predviđena za odlaganje istog.

Zahvaljujemo se svim korisnicima na području grada Visoko na ukazanom povjerenju i saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

About the author