U toku realizacija preventivne dezinfekcije u zgradama na području grada Visoko

Po preporuci Civilne zaštite Grada Visoko, JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko odnosno Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata od jučer započela je realizaciju preventivne dezinfekcije u svim zgradama na području grada Visoko.

Jučer je preventivna dezinfekcija realizovana u svim zgradama u Naselju Luke, dok se danas preventivna dezinfekcija realizuje u svim zgradama u sljedećim naseljima: Dahirovac, Donje Rosulje, Novo Naselje i ulici Aleja šehida Resula.

Radove na preventivnoj dezinfekciji realizuje firma Ekocijan d.o.o. Sarajevo.

U svim objektima kolektivnog stanovanja (zgradama) na području grada Visoko, u sklopu navedenih aktivnosti izvršit se preventivna dezinfekcija sljedećih prostorija: zajedničke prostorije ( stubišta, zidovi, patosi i ograde), podrumske prostorije, garaže u sklopu stambenih zgrada, poslovni prostori i prostor oko zgrada.

Grad Visoko i JKP “VISOKO“ zajedno preko svojih nadležnih Službi, poduzimaju sve neophodne mjere zaštite naših građana od koronavirusa (COVID-19), te kako bi se trenutna pogoršana epidemiološka situacija širenja koronavirusa (COVID-19) u našem Gradu svela na što manji broj oboljelih.

Zahvaljujemo se svim stanarima u zgradama na strpljenju i saradnji!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko

About the author