01.12.2020.g (utorak) počinje odvoz pepela i luga na području grada Visoko

Obavještavamo stanovništvo i korisnike komunalnih usluga da će JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko putem Službe za odvoz komunalnog otpada i čistoću, od 01.12.2020.g (utorak) započeti sa realizacijom besplatne dodatne usluge uz odvoz komunalnog otpada.

Navedena dodatna usluga se odnosi na odvojeno  prikupljanje i odvoz otpada nastalog sagorijevanjem čvrstog  goriva odnosno luga i pepela u naseljima gdje se odvoz vrši putem kanti zapremine 120 l.

U Naselju Luke gdje se odvoz komunalnog otpada vrši putem hajfiša zapremine 1,1 m3, u toku sezone grijanja bit će postavljeni zatvoreni kontejneri za odvojeno odlaganje luga i pepela.

Navedeni zapaljivi otpad  korisnici su dužni odložiti u odgovarajuće posude, koje će ostavitit pored kanti zapremine 120 l, kontejnera zapremine 5 m3,  hajfiša zapremine 1,1 m3 i svojih kanti u koje svakodnevno odlažu svoj komunalni otpad, gdje će odloženi lug uredno biti odvučen kad i ostali komunalni otpad.

Prikupljanje i odvoz otpada nastalog sagorijevanjem čvrstog goriva, odnosno luga i pepela  na području grada Visoko, realizovat će se po planu i programu za 2020/21.g.

Plan i program odvoza luga i pepela za svaki dan bit će objavljen sljedeće sedmice na našoj  web stranici (http//www.jkpvisoko.ba/) i našoj Facebook stranici (JKP Visoko).

Svim korisnicima zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju!

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

 

 

 

 

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *