POČELI RADOVI NA SANIRANJU HIDROIZOLACIJE NA RAVNOM KROVU ZGRADE KS-81 U NASELJU LUKE

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko informiše korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata  u gradu Visoko, da je danas navedena služba počela riješavanje jednog dugogodišnjeg problema ravnog krova na zgradi, odnosno izvođenje građevinsko-zanatskih radova na saniranju hidroizolacije na ravnom krovu zgrade KS-81, a koja se nalazi na adresi Naselje Luke II, br. 11.

Radove izvodi firma Obrt „Hasić“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 4.885,40 KM.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na hidroizolaciji ravnog krova na navedenoj zgradi izvršit će se:

uklanjanje riječnog šljunka sa krova sa detaljnim čišćenjem postojeće izolacije, hladni premaz bitulit, sanacija eventualnih oštećenja i napuknuća sa jednim slojem izolacije trakom SBS debljine 4,00 mm, izrada hidroizolacije u dva sloja sa poliesterskom trakom P debljine 4,00 mm sa varenjem za postojeću hidroizolaciju, polaganje geotekstilnog platna 200 gr/m2, vraćanje postijećeg riječnog šljunka 72,93 m2, izrada i ugradnja vertikalne hidroizolacije atike, izrada i ugradnja dimnjaka i ventilacija, izrada i ugradnja PVC, bitumeniziranih ventilacija, izrada i ugradnja aluminijske lajsne po rubu vertikalne hidroizolacije sa silikoniranjem trajno-elastičnim silikonom.

Navedeni radovi finansirani su iz tekućeg održavanja navedene zgrade, odnosno sredstava stanara navedenog kućnog savjeta.

Za ugodniji život stanara u gradu Visoko!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva  i održavanje objekata

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

 

About the author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *