NOVI KROV NA ZGRADI KS-46 U ULICI VIII

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata na području grada Visoko, da je navedena služba završila izvođenje građevinsko-zanatskih radova na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-46 na adresi Ulica VIII, br. 2 i br. 4.

Radove je izvodila firma  Obrt „OEMVE“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 14.084,00 KM.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na navedenoj zgradi izvršena je: demontaža i skidanje površine 440 m2 dotrajalih azbestnih ploča na krovnoj konstrukciji, ugradnja trapezastog lima, izrada i ugradnja opšava dimnjaka, nabavka i ugradnja samara, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka, postavljanje linijskih snjegobrana i sanacija svih ventilacija sa opšivanjem limom.

Završeni radovi finansirani su 30% iz interventnih sredstava Grada Visoko (navedena sredstva dodijeljena su putem javnog poziva koji je raspisala Služba LER-a Grada Visoko 2020.g, a na koji se javila Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u gradu Visoko kućni savjet pomenute zgrade) i 70% iz sredstava stanara navedenog kućnog savjeta.

Za zdraviji i ugodniji život stanara u gradu Visoko!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva  i održavanje objekata

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko

 

About the author