Za MZ Centar od ponedjeljka (22.06.2020.g) počinje dodjela besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko informiše javnost i korisnike komunalnih usluga u gradu Visoko, da će Služba za čistoću i odvoz komunalnog otpada od ponedjeljka (22.06.2020.g) početi sa  besplatnom dodjelom posuda za odlaganje komunalnog otpada za stanovnike koji žive u individualnim domaćinstvima u MZ Centar.

Posude za odlaganje komunalnog otpada izrađene su od kvalitetnog pvc materijala, mobilne i zapremine 120l.

Preuzimanje posuda je besplatno i može se izvršiti svaki radni dan od 08:00h do 13:00h u Službi za čistoću i odvoz komunalnog otpada, a koja se nalazi na adresi:Sarajevska br.6.

Prilikom preuzimanja posude za odlaganje komunalnog otpada, nepohodno je da korisnik ima validan identifikacioni dokument (ličnu kartu), jer se potpisuje Ugovor o pružanju komunalnih usluga. 

Starija i oboljela lica koja iz opravdanih razloga ne mogu doći na navedenu adresu, dužna su o tome informisati  predsjednika svoje mjesne zajednice, a zatim će uposlenici JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko posudu za odlaganje otpada dostaviti na kućnu adresu.

Navedena aktivnost se realizuje uz veliku podršku Gradske uprave Visoko, a finansirana je od  Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Do danas dodijeljeno je ukupno 1400 besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada za stanovnike koji žive u individualnim domaćinstvima i to u sljedećim mjesnim zajednicama: MZ Željeznička stanica, MZ Novo Naselje, MZ Stari Grad i MZ Rosulje.

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon: 032/733-183 ili na mail: amina.celikovic@jkpvisoko.ba

Zahvaljujemo svim korisnicima naših usluga u gradu Visoko na povjerenju i saradnji!

 Za lijepo i čisto naše Visoko!

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko