U toku realizacija radova na projektu pod nazivom: “Proširenje vodosnabdijevanja u MZ Arnautovići u naselju Bosnići“

U toku rekonstrukcije vodovodne mreže i kućnih priključaka u MZ Arnautovići JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko, odnosno Služba za vodovod i kanalizaciju vrši realizaciju poslova na dodatnom projektu pod nazivom:

“Proširenje vodosnabdijevanja u MZ Arnautovići u naselju Bosnići“.

U naselju Bosnići danas na gradski vodovodni sistem priključeno je ukupno sedam (7) novih korisnika, što nas posebno raduje da se naš cilj približava  kraju, a to jeste da svaki stanovnik u naselju Bosnići dobije trajno rješenje vodosnabdijevanja.

Prema dosadašnjim planiranim aktivnostima između rukovodstava JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko i predstavnika MZ Arnautovići (predsjednik MZ Arnautovići Emir Osmanbašić i predstavnik građana naselja Bosnići Dževad Alijagić), planirano je da oko dvadeset (20) novih domaćinstava u naselju Bosnići dobije trajno rješenje vodosnabdijevanja, a za šta se stekla tehnička mogućnost izgradnjom rezervoara u naselju Kula Banjer.

Ovaj projekat finansiran je iz vlastitih sredstava  JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko, a njegova ukupna vrijednost je: 20.000,00 KM.

Također, danas se realizuju završni radovi na saniranju prokopa koji su nastali usljed rekonstrukcije vodovodne mreže i kućnih priključaka u MZ Arnautovići, gd je se vrši asfaltiranje.

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko je uvijek u službi svojih građana Grada Visoko, kako bi im životna svakodnevnica postala lakša, a to bez pitke vode nije lako.

Zahvaljujemo se svim stanovnicima u Gradu Visoko na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj saradnji!

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko