U subotu (08.08.2020.g) od 22:00 h započinje dezinfekcija saobraćajnica, ulica i trotoara u gradu Visoko

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko obavještava stanovnišvo Grada Visoko da će po naređenju gradonačelnice mr.sci. Amre Babić, putem Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u subotu (08.08.2020.g) od 22:00 h započeti dezinfekciju svih saobraćajnica, ulica i trotoara u gradu Visoko.

Sanitarnu kontrolu nad izvođenjem radova na dezinfekciji saobraćajnica, ulica i trotoara izvodit će firma Ekocijan d.o.o. Sarajevo.

Pored JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata svoje učešće u navedenim poslovima zauzet će i sljedeći subjekti: Profesionalna vatrogasna jedinica Visoko i Dobrovoljno vatrogasno društvo Visoko (DVD).

Ovim putem apelujemo na sve stanovnike koji žive u naseljima i ulicama u gradu Visoko, da svoja motorna vozila uklone i ne parkiraju na ulici u navedenom terminu kako bi ulice bile prohodne, a radnici iz nadležne službe bili u mogućnosti da kvalitetno obavljaju planirane aktivnosti oko dezinfekcije.

Navedene aktivnosti koje se odnose na dezinfekciju u gradu Visoko su samo početak, odnosno prva faza radova koje nadležna služba prema planu i programu ima da uradi u sljedećem periodu, te nakon završetka navedenih radova nastavlja sa radovima na dezinfekciji svih naselja koja pripadaju Gradu Visoko.

Cilj dezinfekcije saobraćajnica, ulica i trotoara u gradu Visoko je preventivna zaštita naših sugrađana od koronavirusa (Covid-19), te kako bi se trenutna pogoršanja epidemiološke situacije širenjem koronavirusa (COVID-19) u gradu Visoko svela na što manji broj oboljelih.

Unaprijed se zahvaljujemo stanovništvu u gradu Visoko na ukazanom povjerenju i strpljenju!

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko