Produžen rok za dodjelu besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike komunalnih usluga u gradu Visoko, da je Služba za čistoću i odvoz komunalnog otpada produžila sa besplatnom dodjelom posuda za odlaganje komunalnog otpada za stanovnike koji žive u individualnim domaćinstvima do 01.08.2020.g (subota).

Produženi rok pruža mogućnost svim stanovnicima koji žive u individualnim domaćinstvima u sljedećim mjesnim zajednicama:

  • MZ Željeznička stanica,
  • MZ Novo Naselje,
  • MZ Stari Grad,
  • MZ Rosulje,
  • MZ Centar,

a koji nisu iz nekih razloga podigli besplatnu posudu za odlaganje komunalnog otpada, da iskoriste ovu priliku i da istu preuzmu u toku ovog produženog roka.

Posude za odlaganje komunalnog otpada izrađene su od kvalitetnog pvc materijala, mobilne i zapremine 120l.

Preuzimanje posuda je besplatno i može se izvršiti svaki radni dan od 07:00h do 15:00h  u  Službi za čistoću i odvoz komunalnog otpada, a koja se nalazi na adresi Sarajevska br.6.

Prilikom preuzimanja posude za odlaganje komunalnog otpada, nepohodno je da korisnik ima validan identifikacioni dokument (ličnu kartu), jer se potpisuje Ugovor o pružanju komunalnih usluga. 

Starija i oboljela lica koja iz opravdanih razloga ne mogu doći na navedenu adresu, dužna su o tome informisati  predsjednika svoje mjesne zajednice, a zatim će uposlenici JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko posudu za odlaganje otpada dostaviti na kućnu adresu.

Navedena aktivnost se realizuje uz veliku podršku Gradske uprave Visoko, a finansirana je od  Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon: 032/733-183 ili na mail: amina.celikovic@jkpvisoko.ba

 Zahvaljujemo svim korisnicima naših usluga u gradu Visoko na povjerenju i saradnji!

 Za lijepo i čisto naše Visoko!

 JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko