POTPISAN UGOVOR ZA DRUGU FAZU PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA OPĆINE VISOKO

Predstavnici JKP „Visoko“ danas su potpisali ugovor sa izvođačem druge faze projekta vodosnabdijevanja Općine Visoko koje finansira Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

“Pokazali smo da naše ideje možemo uspješno realizovati. Kao izazov prihvatamo i drugu i treću fazu. Ono o čemu se decenijama samo govorilo mi pretvaramo u stvarnost. Ta stvarnost se zove jednaki uslovi života i standardi za sve stanovnike Općine Visoko.”- poručila je načelnica Amra Babić

Procedurom propisanom od strane EBRD-a izabran je izvođač radova Unioninvest holding d.d. Sarajevo sa kojim je potpisan ugovor nakon kojeg će vrlo brzo uslijediti radovi na drugoj fazi projekta vodosnabdijevanja.

Ugovor potpisan za drugu fazu projekta odnosi se na rekonstrukciju postojeće gradske mreže, izgradnju novih rezervoarskih kapaciteta, zamjenu postojećih cjevovoda i potpunu zamjenu 1 500 kućnih priključaka u gradu Visokom, odnosno MZ Stari Grad, Centar i Rosulje.

„ Ovo je vrlo važan ugovor za naše preduzeće, jer ćemo sa završetkom radova druge faze ispuniti zadati kriteriji o kvaliteti i efikasnosti našeg poslovanja, značajno samnjiti gubitke na postojećoj vodovodnoj mreži i dobiti nove količine vode za dalje proširenje gradske mreže.“- rekao je Hasan Prelić, direktor JKP „Visoko“.

Vrijednost radova iznosi 2 miliona maraka, a rok završetka izvođenja radova je deset mjeseci.

Nadzor nad radovima izvodiće Institut IPSA iz Sarajeva.