Počinje realizacija planske dezinfekcije u objektima kolektivnog stanovanja (zgradama) u Gradu Visoko

Obavještavamo sve etažne vlasnike koji žive u objektima kolektivnog stanovanja – zgradama da će JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata od srijede (8.4.2020.g) početi sa realizacijom planske dezinfekcije u svim zgradama na području našeg Grada.

Dezinfekcijom će biti obuhvaćene: sve zajedničke prostorije (tavani, stubišta, plafoni, zidovi, patosi i ograde), podrumske prostorije i prostor oko zgrade.

Dezinfekcija zgrade je obaveza koju sprovodi Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata , a sve u cilju uništavanja i usporavanja rasta patogenih i drugih mikroorganizama na površinama, predmetima, opremi i drugim zajedničkim prostorijama, a sve u cilju sprečavanja pojave i suzbijanja širenja zaraznih bolesti.

Planska dezinfekcija u objektima kolektivnog stanovanja (zgradama) u Gradu Visoko počinje sa realizacijom kako bi se spriječilo širenje koronavirusa (COVID-19), a inače je druga dezinfekcija zgrada koja se provodi od proglašenja pandemije u Bosni i Hercegovini, a sve u cilju da sačuvamo zdravlje ljudi u našem Gradu.

Dezinfekciju objekata sprovodi firma “Ekocijan“d.o.o. Sarajevo.

Ovim putem molimo sve stanare da otvore svoje predulaze kako bi se dezinfekcija izvršila što kvalitetnije u svakom dijelu zgrade.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko