Nastavlja se uklanjanje azbesta sa krovova zgrada u Visokom

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u gradu Visoko, da je danas između JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko kao upravitelja i Obrt „ADY“ Visoko potpisan Ugovor o izvođenju građevinsko-zanatskih radova.

Navedeni Ugovor odnosi se na realizaciju građevinsko-zanatskih radova na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-15 na adresi Novo Naselje u ulici X, br. 3.

Radove će izvoditi firma Obrt „ADY“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 5.527,00 KM.

Radovi su finansirani iz interventnih sredstava Grada Visoko (navedena sredstva dodijeljena su putem javnog poziva koji je raspisala Služba LER-a Grada Visoko 2019.g, a na koji se javila Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u gradu Visoko i kućni savjet pomenute zgrade) i iz sredstava stanara navedenog kućnog savjeta.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na navedenoj zgradi izvršit će se: demontaža i skidanje površine 180m2 dotrajalih azbestnih ploča na krovnoj konstrukciji, ugradnja trapezastog lima, izrada i ugradnja opšava dimnjaka,  postavljanje oluka, postavljanje linijskih snjegobrana i sanacija svih ventilacija sa opšivanjem limom.

Planirana adaptacija na navedenoj zgradi je jedna od planiranih aktivnosti koje se odnose na uklanjanje azbesta sa krovova zgrada u gradu Visoko, te je navedena zgrada na kojoj će se realizovati radovi jedanaesta (11) po redu od planiranih trideset i šest (36) zgrada na kojima će se izvršiti zamjena azbestnog krovnog pokrivača.

Za zdraviji i ljepši ambijent za život stanara u gradu Visoko!

Služba za poslove stambenog upraviteljstva  i održavanje objekata

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko