Naselje Gornja Zimča ulazi u jedinstvenu vodovodnu mrežu Grada Visoko

Obavještavamo javnost i korisnike komunalnih usluga u Gradu Visoko da je JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko, odnosno Služba za vodovod i kanalizaciju počela sa realizacijom radova na proširenju vodovodne mreže u naselju Gornja Zimča.

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko navedene radove vrši prema preuzetim obavezama iz Sporazuma o upravljanju lokalnim vodovodom “Tutnjevac i Alibegovića potok“, koji je potpisan 05.06.2019.g između: JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko, Upravnog odbora vodovoda Gornja Zimča, Savjeta MZ Gornja Zimča i Grada  Visoko.

Navedeni radovi na proširenju vodovodne mreže u naselju Gornja Zimča izvode se u sklopu II faze proširenja vodovodne mreže u Gradu Visoko, kao što su i preuzete obaveze iz navedenog Sporazuma koje se odnose na: rekonstrukciju postojećih objekata, rekonstrukciju postojeće mreže, te zamjenu mjernih garnitura svih korisnika vodovoda “Tutnjevac i Alibegovića potok“.

Svi navedeni radovi i dodatne aktivnosti  bit će finansirani iz vlastitih sredstava JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko i iz budžeta Gradske uprave Visoko, a planirano vrijeme za izvođenje radova je period od 19.06.2020.g do 10.07.2020.g.

Na ovaj način naselje Gornja Zimča ulazi u jedinstveni sistem vodosnabdijevanja Grada Visoko.

Ovim putem, upućujemo molbu svim stanovnicima u naselju Gornja Zimča da nam ukažu potrebno povjerenje i razumijevanje u toku izvođenja radova, kako bi radnici iz Službe za vodovod i kanalizaciju  mogli bez problema pristupiti izvođenju navedenih radova.

Zahvaljujemo se: predstavnicima Gradske uprave Visoko, stanovnicima  iz naselja Gornja Zimča, vrijednim radnicima iz Službe za vodovod i kanalizaciju, te svim stanovnicima i korisnicima komunalnih usluga u Gradu Visoko!

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko