Demant JKP ˝VISOKO˝d.o.o. Visoko na tekst: ˝Nakon što je otkupljen od stranke JKP ˝VISOKO˝: Nestao simbol Goduškog kraja˝

Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo Demanti JKP “Visoko” d.o.o Visoko na tekst: “Nakon što je otkupljen od stranke JKP “Visoko”: Nestao simbol Goduškog kraja”, kao i trenutne fotografije od 24.08.2019. godine.

Ukoliko blagovremeno ne objavite ovaj Demanti,  JKP “Visoko” d.o.o Visoko poduzet će sve zakonom predviđene mjere iz svoje nadležnosti.

S poštovanjem,

JKP “Visoko” d.o.o Visoko

Službeni Demanti JKP “Visoko” d.o.o Visoko na tekst: “Nakon što je otkupljen od stranke JKP “Visoko”: Nestao simbol Goduškog kraja”

Dana, 24.08.2019. godine na internet portalu “visoko.co.ba” plasirane su neutemeljene, neistinite i poluinformacije koje se odnose na rad JKP “Visoko” d.o.o Visoko.

U cilju ispravnog informisanja javnosti tim povodom JKP”Visoko” d.o.o Visoko daje sljedeće saopćenje:

JKP “VISOKO” d.o.o. Visoko upravlja izvorištem Vijer u skladu sa svim ranije ishodovanim dozvolama. Također, informišemo javnost da izvorište Vijer funkcioniše normalno, te je vodosnabdijevanje uredno, kako naših korisnika, tako i javne česme u neposrednoj blizini izvorišta.

U prilogu ovog saopćenja dostavljamo trenutne fotografije sa izvorišta Vijer, odnosno javne česme, napravljene nakon objave spornog članka (24.08.2019) na navedenom web portalu, te nam je nejasno zašto je nekome u interesu da objavljuje neistinite i proizvoljne informacije koje dezavuišu javnost.

Također, zahtjevamo da se u narednom periodu, prije objave članaka kontaktira JKP “VISOKO” d.o.o. Visoko, kako bi utvrdili činjenično stanje, te na taj način izbjegli dovođenje u zabludu stanovništva Grada Visokog.

Zbog svega gore navedenog  tražimo da javno objavite ovaj demanti kao i izvinjenje.